Lesena hiša - topel dom

Les iz naših slovenskih gozdov obdelamo s posebno ljubeznijo in spoštljivim odnosom do lesa in narave. Taka lesena hiša izžareva pozitivno energijo, ki zelo pozitivno vpliva na življenje v njej. Da je masivna lesena hiša “brunarica eden najbolj zdravih načinov bivanja, se pravzaprav zaveda vedno več ljudi. Lesena hiša je hiša za dušo. S sestavljanjem bruna na bruno zraste brunarica“ dom, ki nudi varno in toplo zavetje večim generacijam. Lesena hiša diha. Vsaka lesena hiša ima svojo zgodbo, ki jo začrtate sami tako da je vaš dom vaš ponos. Lesena hiša je v celoti ali v večjem delu površin pokrita z lesom. Vonj lesa daje poseben občutek domačnosti. Za poživitev notranjosti lahko lesene obloge kombiniramo tudi z mavčnimi ploščami. Lesene hiše so energijsko varčne hiše. S skrbno izbranimi materiali vam zagotavljamo občuten prihranek energije.

Primeren material za stanovanjsko hišo

Osnovni sestavni material stanovanjske brunarice je les, ki nastopi v celotni nosilni konstrukciji objekta in pretežno tudi kot notranje in zunanje obloge ter v stavbnomizarskih izdelkih. Vse lesene elemente pripravljamo in obdelamo v lastni proizvodnji, s tehnologijo ki smo jo razvijali skozi leta. Masivna stanovanjska brunarica je grajena po najnovejših spoznanjih sodobne arhitekture, z uporabo izključno naravnih materialov in vmesnih izolacijskih plasti. S tem ohranjamo neposreden stik z lesom tudi v notranjosti objekta.

Nosilna konstrukcija zunanjih sten

Osnovna nosilna konstrukcija zunanjih sten v pritličju so masivna bruna 90[mm] do 120[mm], na vogalih spojena z vogalno vezjo. Nosilne zunanje stene v nadstropju so sestavljene iz skeletne konstrukcije in lesene zunanje obloge iz vertikalnih desk in letvic. Lesena stropna konstrukcija nad pritličjem je iz masivnega ali leplenjega lesa, vidna v dnevnem bivalnem prostoru ter z izvedbo ravnega stropa v funkcionalnih prostorih. Strešna konstrukcija je klasična izvedba, izvedena kot klasična dvokapnica z naklonom med 30° in 45° ter morebitno »frčado« raznih oblik. Možna je tudi izvedba s strešnimi okni za osvetlitev podstrešnih sob.

Izolacija lesene hiše

Vse izolacije v hiši, v stenah, stropu in strehi določajo kvaliteto bivanja. Če uporabimo konopljo (draga izvedba) nam bo hudo samo ko bomo plačali... preostali čas bomo zadovoljni z odločitvijo. Lahko pa se uporabi tudi druge (cenejše) naravne izolacijske materiale. Pri izolacijah je povsod izvedba paro-zapornega sloja. Notranje obdelave stropov sten in tal v objektu so v lesu, keramiki, kamnu ter gipskartonskimi plošcami. Leseno hišo vam pokrijemo z opečno kritino, lahko pa izberete tudi drugače. Zaključki in obrobe na strehi ter žlebovi pa so lahko iz bakra, barvanega aluminija ali barvane pocinkane pločevine. Ker se lesene hiše ponovno zelo uveljavljajo na trgu, bi vam radi predstavili in našteli cel kup prednosti, zakaj bi se odločili za takšno gradnjo.

Stopite z nami v stik

Branko OREŠNIK 040 329 001